Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
    • Порівняння (0)
    • Закладки (0)
Пн-Пт 10:00 - 19:00
На що потрібно звертати увагу, купуючи окуляри

Купуючи сонцезахисні окуляри, ми купуємо не просто модний аксесуар. Окуляри - це наш захист від ультрафіолету, здоров'я і комфорт наших очей. Тому до купівлі такої, здавалося б, незначної деталі гардероба потрібно підійти відповідально. В іншому разі, сонцезахисні окуляри не тільки не захистять, а й зашкодять нашому зору.

Поговоримо трохи про кольори лінз, яким потрібно віддавати перевагу.

Сірі лінзи - "міська класика". Оптимальні в яскравий сонячний день. Сірий колір не впливає на кольоросприйняття, не напружує очі і допомагає їм адаптуватися при зміні освітлення. 

Зелені лінзи - "куточок природи". Фахівці в один голос стверджують: "Якщо Ваші очі втомилися, подивіться на насичене зелене листя дерев". І вони абсолютно праві, бо зелений колір має розслаблювальний ефект для очей. Тому сміливо одягайте окуляри з лінзами натурального зеленого кольору, і Ваші очі скажуть спасибі!

Сіро-фіолетові лінзи - "прямо з казки". Існує міф, що лінзи фіолетового кольору негативно впливають на очі та кольоросприйняття. Насправді, якщо лінза зроблена з якісних матеріалів, а градієнт нанесено рівномірно, такий колір лінзи сприяє заспокоєнню і розслабленню очей. Такі лінзи надійно захистять Вас від яскравого сонця і не змушуватимуть жмуритися навіть у найсонячніші дні.

Коричневі лінзи - "затишок у всьому". Які асоціації виникають при згадці м'якого коричневого кольору? Шоколад, м'який диван, приглушене світло. Ось і наші очі, дивлячись на через коричневі лінзи, розслабляються, сприймаючи світ у комфортному для них кольорі. Не дарма цей колір такий популярний навіть в інтер'єрах багатьох закладів. Коричневі лінзи зберігають правильне сприйняття кольорів і пом'якшують навантаження від різких променів сонця.

А тепер трохи про ступінь затемнення окулярів.

Ніколи не плутайте ступінь затемнення зі ступенем захисту від ультрафіолету! Захист від ультрафіолету на всіх окулярах має бути 380-400 нм, а ступінь затемнення може варіюватися залежно від призначення окулярів.

Для звичайних міських умов найкращим варіантом стануть лінзи із середнім затемненням - близько 50%, у горах і на пляжі можна використовувати 60-70%.

Чудово підходять для міських умов, а також виїздів на природу окуляри з градієнтними лінзами. 

Градієнт - це рівномірний перехід кольору на лінзі від темного зверху, до зовсім світлого внизу. Під час купівлі сонцезахисних окулярів з градієнтом, зверніть увагу, чи рівномірно він нанесений на лінзу. Якщо ні, це свідчить про погану якість окулярів. А як ми пам'ятаємо, окуляри поганої якості нам не потрібні - вони не повністю захистять очі від ультрафіолету і посилять їхню напругу в сонячний день. 

Тепер, коли Ви визначилися з кольором і ступенем затемнення, перевірте якість виконання моделі!

Уважно огляньте окуляри на наявність подряпин, нерівностей і шорсткостей на лінзах.

Не забудьте перевірити, чи не тиснуть носові упори на перенісся, чи не підтискають дужки.

Якісні окуляри матимуть дані про виробника не тільки на етикетці. Перевірте колекційний номер на внутрішній стороні дужки, він обов'язково має бути присутнім.

Ну і не забудьте вибрати дизайн і форму моделі, які підійдуть саме Вам і вигідно підкреслять Вашу індивідуальність.

Носіть із задоволенням!

Коментарі

Написати коментар